Иран разполага със секретни снимки на израелски бази със забранен достъп
Иран разполага със секретни снимки на израелски бази със забранен достъп / снимка: Reuters, архив

Иран разполага със снимки на израелски бази и други обекти със забранен достъп, направени от безпилотен самолет, който по-рано този месец е навлязъл във въздушното пространство на Израел. Това заяви ирански депутат, цитиран от Ройтерс.

По-рано този месец Израел свали безпилотен самолет, който проникна на 55 км навътре в територията му. Ливанската групировка Хизбула заяви, че тя е изпратила самолета и добави, че частите му са били произведени в Иран и сглобени в Ливан.

Безпилотният самолет е изпратил кадри от важни израелски бази, преди да бъде свален, заяви председателят на иранската парламентарна комисия по отбрана Есмаил Коусари, цитиран от иранската агенция Мехр, предава БТА.

"Тези самолети предават снимките си онлайн и сега разполагаме със снимки на обекти със забранен достъп", заяви Коусари пред иранската арабскоезична телевизия "Ал Алам".

Заплахите на Израел да бомбардира ирански ядрени обекти, ако дипломацията и санкциите не успеят да спрат иранската ядрена програма, са източник на напрежение в Близкия изток. Западът подозира, че програмата се използва за постигане на капацитет за ядрени оръжия, което Техеран отрича, отбелязва Ройтерс.