Кунева: Страната ни произвежда скрап, скръб и дървесина
Кунева: Страната ни произвежда скрап, скръб и дървесина / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Кунева с обещание да изтегли икономиката ни от криминалното подземие
58064
Кунева с обещание да изтегли икономиката ни от криминалното подземие
Кунева с обещание да изтегли икономиката ни от криминалното подземие
  • Кунева с обещание да изтегли икономиката ни от криминалното подземие
  • Кунева с обещание да изтегли икономиката ни от криминалното подземие

Меглена Кунева обеща заетост от 72% в края на управлението й, ако спечели изборите. След втората година икономическият растеж ще поддържа темп, по-висок от средния за Европейския съюз. Обещанията си Кунева даде по време на втората среща на софийската организация на „България на гражданите".

Категоричното й обещание е да изтегли икономиката ни от криминалното подземие. Кунева описа настоящите действия на правителството с думите: „Ало, Ваньо, този не го закачай". На срещата бяха очертани основните приоритети в предизборната кампания на партията - образование, здравеопазване, администрация и икономика.

„Страната произвежда в момента скрап, скръб и дървесина. И трите неща са еднакво тежки, защото оставят хората без надежда, а надеждата и доверието е единствената валута, която има значение в съвременната икономика. При мен дойде един възрастен човек и ми даде едно листче, откъснато от онези тетрадки с квадратчета, на които пишехме преди 20 години. С неговия почерк беше написано менюто на едно четиричленно семейство. То се състоеше от кофичка мляко, от една връзка чесън, от едно яйце (или бучка сирене) и няколко филии хляб. Ще предложа и съм сигурна, че партията ще ме подкрепи, да отпадне един данък - данъкът несигурност. Да отпадне една такса - таксата да имаш телефона на премиера, за да можеш да произвеждаш бира", заяви Кунева по време на срещата.

Тя се обяви и за радикална реформа в здравеопазването и също така заяви намерение да управлява страната ни повече от един мандат. Предизборната програма на партията ще е в три стълба, които ще бъдат представени подробно пред всички избиратели в страната: „Третият стълб - това е България на бъдещето. Това е онова, което ние знаем, че през първия си мандат няма да можем да го осъществим, че ни трябва наистина съгласие в обществото, не само продължавано в годините, а силно, стабилно, убедено съгласие - сега. Няма как, ако повече от 60 - 70% от хората не подкрепят някаква политика, тя да има резултат".

Според Меглена Кунева и управляващите, и опозицията не искат да има честни избори. Затова ръководената от нея партия ще направи коалиция „само с гражданите", с която да се изправи пред целия политически картел, който управлява страната в момента. На изборите партията ще участва сама, а след тях няма да участва в коалиция нито с ГЕРБ, нито с БСП.