СНИМКИ: Левски би Локо Пд и изравни Лудогорец на върха в класирането
СНИМКИ: Левски би Локо Пд и изравни Лудогорец на върха в класирането / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Левски победи с 2:1 като домакин Локомотив Пловдив и се изравни на върха в класирането с лидера Лудогорец Разград, който в същото време загуби с 0:1 като гост на Черноморец Бургас.

Старши треньорът на сините Илиан Илиев направи няколко промени в сравнение с дербито с ЦСКА, като в центъра на защитата Даниел Димов замени капитана Станислав Ангелов, който пък зае мястото на Христо Йовов в халфовата линия. Нуно Пинто замени Орлин Старокин като ляв бек, а Жоао Силва бе пуснат в атака вместо Марсиньо. Кристовао Рамос пък се завърна на дясното крило, след като изтърпя наказанието си.

Още в петата минута Силва стреля силно от пряк свободен удар от 35 метра, вратарят Йордан Господинов успя да докосне топката, която се удари в гредата и не влезе в мрежата.

Левски поведе в резултата в 33-ата минута, когато след ъглов удар Жоао Силва стреля с глава, Данчо Господинов спаси фамозно, но топката попадна в Ромейн Ели, който бе близо до гредата и я прати в мрежата за 1:0. Това бе и първи гол за френския бранител с екипа на Левски.

Малко преди почивката Локо Пд можеше да изравни, след като на границата на наказателното поле стражът на сините Пламен Илиев се опита да си вкарва топката с крака вътре в пеналта, където да я улови, Маламов му отне кълбото, но не успя да вкара гол след тази груба грешка на Илиев.

Домакините удвоиха преднината си в 49-ата минута, когато Жоао Силва вкара първия си гол с екипа на Левски. Португалският национал бе отлично изведен сам срещу вратаря от Базил Де Карвальо при бърза контраатака за сините и не сгреши за 2:0.

След неразбирателство в отбраната на домакините Маламов центрира остро и Нуно Пинто си вкара автогол за крайното 1:2.

До края на срещата играчите на Левски можеха да вкарат и трето попадение, но направиха множество пропуски пред вратата на Локо Пловдив.

Така след първите 10 кръга сините от София са втори в класирането с 25 точки, колкото има и първият Лудогорец. Локомотив Пд е десети с 11 точки, като е на само една точка над зоната на изпадащите.