Депутат на ГЕРБ възропта срещу думи на Станишев за българските деца
Депутат на ГЕРБ възропта срещу думи на Станишев за българските деца / снимка: БГНЕС
Цялото изказване на Светлана Ангелова в Русе
58060
Цялото изказване на Светлана Ангелова в Русе
  • Цялото изказване на Светлана Ангелова в Русе

Депутат от ГЕРБ Светлана Ангелова заяви, че е шокирана от изявление на лидера на БСП Сергей Станишев.

„Като зам.-председател на парламентарната комисия по труд и социална политика съм шокирана и омерзена от начина, по който един бивш премиер и председател на ПЕС говори за българските деца, а именно, че всяка година управлението на ГЕРБ е равно на 5000 по-малко родени деца”, коментира тя в Русе.

„Искам да попитам неговия съпартиец и председател на комисията по труд и социална политика Драгомир Стойнев дали се срамува от своя председател на партията по повод това изказване и по този пазарски начин за българските деца”, заяви още Ангелова.

Тя обясни, че за три години ГЕРБ са увеличили достъпа за целеви помощи за децата полусираци и децата с увреждания, като е премахнат подоходният праг за получаване на всички семейни помощи.

През следващата година ще бъдат разкрити 70 общностни центъра в цялата страна, които ще предоставят услуги за деца и техните родители. За три години са били разкрити със 140 социални услуги повече за деца в риск и деца с увреждания.

Ангелова информира, че 30 млн. лева ще бъдат отделени от държавния бюджет и целево ще бъдат дадени на общините за изграждането на социална инфраструктура през следващата година.

Цялото изказване на Светлана Ангелова може да чуете в аудиофайла