Фандъкова обеща тежки санкции за виновните за скандала с Карат С
Фандъкова обеща тежки санкции за виновните за скандала с Карат С / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николовa
Фандъкова обеща тежки санкции за виновните за скандала с "Карат С"
58025
Фандъкова обеща тежки санкции за виновните за скандала с "Карат С"
  • Фандъкова обеща тежки санкции за виновните за скандала с "Карат С"

Най-тежки ще са санкциите за виновните за грешката от близо 2,7 милиона лева, която са допуснали от Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Това коментира столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод скандала с "Карат С". Тя не изключи и възможността да има уволнения.

Столичният общински съвет (СОС) отхвърли предложението за разваляне на концесията с превозвача заради обърканите лихви, които общината му дължи.

През лятото от Центъра за градска мобилност изчислиха, че Общината дължи на "Карат С" повече от 12 милиона лева, от които над 3 милиона са лихвите по дълга.

През изминалата седмица проверка, назначена от Йорданка Фандъкова, показа, че дължимата лихва е малко над 600 000 лева. Тя припомни, че е назначила цялостна проверка по случая, като междинният доклад от нея ще излезе до 15 ноември.

Премиерът Бойко Борисов още в качеството си на кмет е сезирал прокуратурата за нарушения в договора с "Карат С", но такива не са открити, обясни още кметът. Тя каза, че го е запознала с подробностите около скандала.

Столичният кмет е възложила на зам.-кмета по финансите Дончо Барбалов, който е и вносител на скандалния доклад, спешно да създаде механизъм за контрол на търговските дружества.

Фандъкова отново каза, че докладът със завишените лихви е бил разписан от вече бившия управител на дружеството Николай Костов, но според нея виновните са повече от един човек.

Другият вносител на доклада и зам.-кмет по транспорта Любомир Христов каза, че ще коментира искането за оставката му, след като излязат резултатите от проверката.

Безпрецедентният скандал ще стигне до прокуратурата и Сметната палата, които ще бъдат сезирани от общинските съветници от БСП.