Борисов уволни говорителя на МВР-Варна заради обидна реплика
Борисов уволни говорителя на МВР-Варна заради обидна реплика / netinfo
Борисов уволни говорителя на МВР-Варна заради обидна реплика
57968
Борисов уволни говорителя на МВР-Варна заради обидна реплика
  • Борисов уволни говорителя на МВР-Варна заради обидна реплика

Само два дни след като си позволи да направи квалификацията „селски глупак” по адрес на млад мъж, извикан на разпит, говорителят на варненската полиция Калинка Пенчева беше уволнена. Разпореждането за отстраняването й от длъжност е направено лично от премиера Бойко Борисов, съобщиха от правителствената пресслужба.

Според министър-председателя Пенчева си е позволила недопустими квалификации към български гражданин, с което е уронила престижа на МВР. От вътрешното ведомство допълниха, че срещу говорителя е образувано дисциплинарно производство заради „тежко нарушение на служебната дисциплина”.

Самата Пенчева заяви, че няма информация да е освободена от поста и ще разбере за какво става дума, след като се върне от отпуск другата седмица.

Скандалът избухна, след като Пенчева си позволи да нарече гражданин „селски глупак”. Боян Максимов получи обидната квалификация от Пенчева заради снимка на спящи полицаи, разпространена във Facebook. Благодарение на репликата ми той получи медийно внимание, коментира пресаташето на полицията.

Пред Дарик младежът коментира, че обмисля да съди Пенчева за обидната реплика. „Ще се консултирам с адвокат и ще реша какви действия да предприема. Не знам защо тя си мисли, че може да си позволява някои неща, които на мен лично не ми се нравят”, обясни младежът.

В отговор Пенчева заяви, че е негово право да заведе дело. „Всеки е свободен да заведе дело срещу когото си иска. Като стигнем до съда, ще обясня какво имам предвид, защо съм го казала и дали изобщо съм го казала”, поясни тя.

Калинка Пенчева обясни още, че не познава лично Боян Максимов, тъй като нямала „познати, свързани с другата част на света”.

Шефът на Областната дирекция на полицията в морския град комисар Тодор Иванов определи изказването на Калинка Пенчева като „много грубо”. „За мен е недопустимо да се говори по този начин в националния ефир независимо от мотивите. Аз не бих постъпил по този начин. Наистина беше много грубо изказване”, коментира Иванов.

Бойко Борисов е кръстник на първородния син на Калинка Пенчева - Димитър.

Борисов уволни говорителя на МВРВарна заради обидна реплика
netinfo