Приемат документи на студенти за ваканционна заетост в Германия
Приемат документи на студенти за ваканционна заетост в Германия / снимки: Дарик-Благоевград, Десислава Янкулова

Бюрата по труда започват приемането на документи на студенти за лятна ваканционна заетост в Германия през 2013 г.

Кандидати- студентите трябва да са на възраст между 18 и 35 години; да са редовна форма на обучение; да не са последен курс на обучение; да имат много добри познания по немски език и да са готови минимум 2 месеца да работят в Германия.

Молби  на желаещи студенти да се възползват от възможността да работят в Германия ще се приемат до 21 декември 2012 г. в бюрата по труда по адрес на съответното висше учебно заведение. В молбата кандидатите е необходимо да декларират, че са свободни от други ангажименти по време на официално обявената за всяко училище лятна ваканция, а също така да посочат, че притежават необходимите средства да финансират заминаването си за Германия. Кандидатите трябва да предоставят и уверение от висшето училище, че са редовни студенти и не са последен курс на обучение.

До 04-и ноември  ще се извърши проверката на познанията по немски език, като кандидатите ще се класират според степента на владеене на езика.

Подробна информация кандидатите могат да получат на интернет страницата на Агенцията по заетостта или в бюрата по труда в градовете, където има висши училища.