Каква евроседмица! Марек в Измир, ЦСКА приема Пранди, а Левски чака Тампере
Каква евроседмица! Марек в Измир, ЦСКА приема Пранди, а Левски чака Тампере / netinfo

Дойде време и за европейските мачове на българските волейболни клубове за сезон 2012/2013. Три повече от интригуващи двубои предстоят тази седмица. Марек Юнион Ивкони дебютира в най-елитното клубно първенство на Стария континент – Шампионската лига. ЦСКА отново има свои европоход, но този път във втория по сила турнир – Купата на Европейската волейболна конфедерация. Левски волей също се връща на европейската сцена, но името на съперника е повече от познато (макар на футболния терен) – Тампере. Другият ни евроучастник КВК Габрово почива тази седмица, като започва от втората фаза на Чалъндж къп.

Довечера в 22 часа шампионите от Марек Юнион Ивкони потеглят с автобус към Измир, където в сряда гостуват на Аркас. Турците миналата година играха с ЦСКА в груповата фаза, а сред това бяха част и от финалите. Дупничани стартират с гостуване на фаворита в Група Ф на 24 октомври от 19 часа. Тимът на Найден Найденов обаче ще разчита и на сериозна агитка от свои фенове в Измир.

В сряда ЦСКА приема италианския Андреоли Латина в зала „Христо Ботев“ от 19 часа. Червените стартират в CEV Cup срещу селекцията на бившия ни национален селекционер Силвано Пранди. Преди години Александър Попов и компания пак играха, но контрола срещу Пранди, когато той водеше Кунео. Билетите за мача в Студентски град са по 3 лева.

В четвъртък пък предстои интересен сблъсък на имена – Левски срещу Тампере. Жребият за евротурнирите определи този път на волейболното поле сините за излязат срещу финландците, от които имат лоши спомени. Мачът е на 25 октомври от 18 часа в зала „Христо Ботев“, където преди гидини сините играха и Шампионска лига. Тампере е с треньор Кай Матила, а Левски волей – Мартин Стоев, които отново ще може да разчита на завърналите се от световното клубно първенство близнаци Георти и Валентин Братоеви.