Съдът разгледа предложение за замяна на пробация със затвор
Съдът разгледа предложение за замяна на пробация със затвор / Дарик Добрич - архив

Окръжен съд – Добрич разгледа предложение на местния Пробационен съвет за замяна изцяло на наложеното на 23-годишния Светослав Д. Д. от Добрич наказание пробация с лишаване от свобода. Пробационният съвет предлага младежът да изтърпи в пълен размер наложеното му наказание пробация за срок от 6 месеца в затворническо общежитие от открит тип.

Светослав Д. е бил признат от Районен съд - гр. Разлог за виновен в това, че на 20.03.2012 г.q около 2 часа в гр. Банско е управлявал автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си 1,22 промила. Той е наказан с две пробационни мерки – „Задължителна регистрация по настоящ адрес” за срок от 6 месеца и „Задължителни периодични срещи с пробационен служител” за същия период.

Наказанието било приведено в изпълнение на 08.05.2012 г. и тогава Светослав Д. е заявил, че си е намерил работа в курортен комплекс. Той поел ангажимент да се връща в Добрич, за да полага подпис и за срещи с пробационен служител. В продължение на 2 месеца и 5 дни изпълнявал пробационните мерки, след което се е отклонил без основателни причини. При опитите да го намерят, пробационните служители са установили, че той не работи в посочения от него туристически обект.

Светослав Д. има средно образование, не е семеен, осъждан е.

Съдът ще се произнесе в законния 30-дневен срок.