В Шумен 30 майки поискаха по-добри условия за отглеждане на деца
В Шумен 30 майки поискаха по-добри условия за отглеждане на деца / снимка: Dariknews.bg

Около 30 майки се събраха в Шумен, за да изразят исканията си относно промяната на сегашната политика за стимулиране на раждаемостта. Реално протест в Шумен, не се състоя, защото родителите не са имали надлежно разрешително за това, но майките се събраха в градинката до сградата на местната община и изказаха исканията си.

Te заявиха, че отпусканите към момента помощи са недостатъчни и настояха за обвързване на обезщетението за отглеждане на малко дете до 2-годишна възраст с минималната работна заплата, облекчаване на кредитни условия за семейства с малки деца. Други искания са семейно подоходно облагане, детски надбавки за всички деца, без обвързване с минимален доход на член от семейството и подобряване на условията в детските заведения.

Майките поискаха и промени в Кодекса на труда, които да дават повече права за работа на жените с деца до 8-годишна възраст. Исканията в Шумен, на местно ниво, бяха адресирани до областния управител. Майките започнаха и подписка в подкрепа на исканията си.

В Шумен 30 майки поискаха подобри условия за отглеждане на деца
netinfo