Ливърпул подготвя оферти за двама английски национали
Ливърпул подготвя оферти за двама английски национали / Reuters

Ръководството на Ливърпул подготвя оферти за английските национали Даниел Стъридж и Тио Уолкът през януари. „Червените“ изпитват сериозни трудности в предни позиции, а след контузията на Фабио Борини, която го извади от строя за няколко месеца, мениджърът Брендън Роджърс може да разчита единствено на Луис Суарес като изявен нападател.

Роджърс призна грешката си от лятото, позволявайки на Анди Керъл да премине под наем в Уест Хем, а през януари ще се опита да закърпи положението, привличайки нови играчи с усет към гола.

23-годишните Уолкът и Стъридж, които в момента защитават цветовете съответно на Арсенал и Челси, не се чувстват добре в настоящите си тимове и е твърде вероятно да напуснат през януари, пише вестник Sunday Mirror.

Това не е първият път, в който двамата са спрягани за трансфер на „Анфийлд“. През лятото имената им също се спрягаха за трансфер при „червените“. От Челси бяха готови да пуснат Стъридж под наем, но сега ще се опитат да се разделят с футболиста за постоянно, като цената му е в размер на 15 млн. паунда. Сумата ще бъде използвана за евентуалния трансфер на Радамел Фалкао от Атлетико Мадрид.

Договорът на Уолкът с Арсенал изтича през лятото, като се смята, че цената му ще бъде в размер на 10 млн. паунда. Проблем за Уолкът обаче би се оказал фактът, че мърсисайдци не участват в Шампионската лига. Нападателят е спряган и за френския гранд ПСЖ.

Холандският нападател на ПСВ Айндховен Юрген Локадия също представлява интерес за Брендън Роджърс и Ливърпул.