Вилаш-Боаш: Виновен съм единствено, че отказвам да променя философията си
Вилаш-Боаш: Виновен съм единствено, че отказвам да променя философията си / Reuters

Мениджърът на Тотнъм Андре Вилаш-Боаш се зарече никога да не промени начина, по който се отнася към звездите в отбора си. Изказването му идва преди лондонското дерби срещу Челси, откъдето бе уволнен през март.

На „Стамфорд Бридж“ португалецът бе критикуван именно заради неспособността да наложи методите си сред по-опитните състезатели, но тогава той нямаше намерение да промени подхода си.

„Имам едно-единствено провинение“, сподели Вилаш-Боаш. „Може би начинът, по който ме обучиха в Порто ме накара да вярвам в определени принципи, към които се придържам досега.“

„Нито един играч не е по-важен от клуба. Тези думи могат да бъдат изречени, но и трябва да бъдат приведени в действие по правилния начин. Повечето от играчите в Челси ми оказваха сериозна подкрепа и нямах никакви проблеми. В края на краищата това бе огромен опит в година с върхове и спадове“, допълни той.

„Заради Челси Тотнъм не играе в Шампионската лига, за която иначе се класира. Това определено ще повлияе върху отношението на феновете към мача“, завърши Вилаш-Боаш.