Обама и  Ромни си размениха шеги на благотворителна вечеря
Обама и Ромни си размениха шеги на благотворителна вечеря / снимки: Reuters

Вкопчени в напрегната надпревара, чието време изтича, президентът Барак Обама и републиканският му опонент Мит Ромни си дадоха почивка, отдавайки се на шеги и закачки в съвместна поява на лъскава благотворителна вечер, предаде Ройтерс.

Два дни след безмилостния дебат, в който си нанесоха словесни удари и "вилнееха" на сцената, Обама и Ромни се поздравиха топло, облечени официално във фракове и бели папионки.

Борбеният дух на надпреварата все пак присъстваше, докато двамата изнасяха речи на 67-та годишна вечеря на Мемориалната фондация "Алфред Смит".

Ромни говори пръв и каза, че Обама, който иска да увеличи данъците на богатите, за да подпомогне финансирането на правителствени програми, сигурно размишлява над идеята си, докато оглежда присъстващото множество от богаташи. "Сигурно се чудите какво си мисли той: толкова малко време, а толкова много средства за разпределяне", каза Ромни.

Обама и  Ромни си размениха шеги на благотворителна вечеря
netinfo

Когато дойде ред на Обама, президентът се пошегува с огромното богатство на Ромни. "Онзи ден ходих да пазарувам в някои магазини в центъра. Разбрах, че губернатор Ромни също е пазарувал - купил е няколко магазина в центъра", каза той.

Вечерята "Алфред Смит" е бляскаво събитие в хотел "Уолдорф Астория", където висшето общество на Ню Йорк се угощава с варени омари и агнешко и дарява около 5 милиона долара за различни благотворителни каузи за деца, предава БТА.

Обама и Ромни, които ще се изправят в третия, последен дебат в понеделник във Флорида, седяха близо един до друг на вечерята, разделяни само от архиепископа на Ню Йорк - кардинал Тимъти Доулън, който говори на конгресите на републиканците и на демократите в края на август и в началото на септември.

Благотворителното събитие дава възможност всяка година на президенти и кандидат-президенти да изпробват чувството си за хумор с шеги, обикновено написани от остроумни сътрудници.

Обама и  Ромни си размениха шеги на благотворителна вечеря
netinfo