ФСГ посрещна гости от седем страни
ФСГ посрещна гости от седем страни / ФСГ

Група ученици и учители от Норвегия, Естония, Германия, Унгария, Турция и Белгия посетиха финансово стопанската гимназия „Васил Левски” в Добрич, информираха от училището. Посещението е първа работна среща по проект «Регионална и културна идентичност на младите хора в епохата на глобализацията». Проектът се осъществява на немски език по програма „Коменски” на програмата „Учене през целия живот”.

Тема на срещата бе взаимното опознаване на участниците и представяне на отделните страни. Учениците участваха в опознавателни игри, представиха своите страни с презентации и филми, включиха се във викторини, в игрите „Открийте Добрич”, „Култура в кутия”, в работни ателиета за изработване на кукли от естествени материали, за български народни танци, за изучаване на българската азбука.

В срещата участваха и 40 български ученици, които бяха презентатори, аниматори и екскурзоводи на своите чуждестранни гости. Ботаническата градина в Балчик, където бяха настанени гостите, послужи за фон при заснемането на филм на младежка тематика, който ще бъде един от крайните продукти на проекта.

Следващите кадри ще бъдат заснети в останалите страни, където теми на партньорските срещи ще бъдат религия, национална кухня, европейски езици, гражданско общество и танци, съобщават от ФСГ „Васил Левски”.