Разиграва се цирк, а АЕЦ Белене се строи, твърдят сините
Разиграва се цирк, а АЕЦ Белене се строи, твърдят сините / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Разиграва се цирк, а АЕЦ Белене се строи, твърдят сините
57713
Разиграва се цирк, а АЕЦ Белене се строи, твърдят сините
  • Разиграва се цирк, а АЕЦ Белене се строи, твърдят сините

Синята коалиция алармира, че разполагат с писмо от НЕК, от което става ясно, че АЕЦ Белене се строи. Според депутатите от коалицията БСП и ГЕРБ разиграват цирк със случващото се около референдума, а всъщност имат намерение да строят централата.

Мартин Димитров цитира писмо, в което се иска осигуряване на далекопровод: „Горецитираният обект е необходим за осигуряване на връзката на бъдещите мощности, които ще бъдат изградени на площадката на АЕЦ Белене с енергийната система на Република България. Осигурете ни далекопровод от 400 киловолта".

Разиграва се голям цирк, в който ГЕРБ и БСП се представят като най-големите опоненти, а всъщност бавно и методично си строят проекта „Белене"

- Мартин Димитров

„Как е възможно НЕК да иска строителството на далекопровод за проект „Белене", който е спрян от правителството и това решение е подкрепено от българския парламент. Ние сега разбираме защо ГЕРБ и БСП стигнаха до идеята за въпрос, който и ГЕРБ, и БСП ще подкрепят за строителството на „Белене". Разиграва се голям цирк, в който ГЕРБ и БСП се представят като най-големите опоненти, а всъщност бавно и методично си строят проекта „Белене" – една стъпка днес, една стъпка другия месец, тоест те продължават да строят", каза Мартин Димитров.

По думите му за Синята коалиция е ясно, че целта на този референдум е да отвори вратата на „Белене", за него ще гласуват ГЕРБ и БСП и след него централата ще бъде възобновена. Вероятно следващия мандат тези партии смятат да управляват заедно и да строят заедно „Белене", допусна Мартин Димитров.