Незаконно оръжие откриха в Княжево
Незаконно оръжие откриха в Княжево / netinfo

Големи количества оръжия, боеприпаси и взривни вещества бяха открити в къща в столичния квартал Княжево при операция на полицаи от Генерална дирекция “Полиция”. Задържан е собственикът на къщата 42-годишният Михаил Гоцов от София, който според информация на Дарик е приближен до босове на бившата групировка СИК.

При проведената операция са намерени и иззети 5 пушки, картечен пистолет със заглушител, 2 броя пресовки - пластичен експлозив С4, 50 броя взриватели, 20 броя пресовки взрив, 1 шмайзер, 2 пистолета и над 10 000 патрони за различни видове огнестрелно оръжие. Открити са боеприпаси за карабина, за шмайзер, както и за пистолети “Макаров”, “ТТ”, револвери “Смит и Уесън”. При претърсването са открити и два мотоциклета от висок клас.

Предстои изясняване дали те са били използвани при извършването на тежки умишлени престъпления.

Михаил Гоцов се занимава със строителен бизнес, като има участие в строителни фирми. Справка в информационна система Дакси показа, че Гоцов има участие във фирмите "Стройко Инвест"-Бургас, "Стройко Мениджмънт"-Ахелой и "Стойкова-Недвижими имоти ЕООД", с. Ахелой.

Преди години е гравитирал около бившата групировка СИК. Гоцов е заловен в компютърен клуб в центъра на София. Той е задържан за 72 часа и предстои да бъде гледана постоянна мярка “Задържане под стража”. Полицията работи и по изясняване на възможното предназначение на тайния арсенал.