Почина една от пострадалите при катастрофата на магистрала Тракия миналия месец
Почина една от пострадалите при катастрофата на магистрала Тракия миналия месец / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Починала е Мария Николова, една от пострадалите при тежката катастрофа на магистрала "Тракия" в края миналия месец. Това съобщиха за Дарик специалисти от хирургичното отделение на болница "Света Анна," позната още в столицата като Окръжна болница, където е била настанена жената.

В деня на инцидента, 23-и септември, 54-годишната Мария Николова беше в една кола заедно със съпруга си, който при удара почина на място.

Мария Николова е починала още в събота, уточниха специалисти от лечебното заведение, пожелали да останат в анонимност. Травмите на пострадалата са били много тежки, като през цялото време от момента на настаняването, до 14-и октомври, тя е била на апаратна вентилация.

Според лекарите жената е постъпила в хирургичното отделение в кома, от която не е успяла да излезе до деня на смъртта си.

Експертите посочват, че основната причина за смъртта на Николова е черепно-мозъчната травма, която е получила при катастрофата. Пострадалата е имала и гръдна, както и коремна травми, но при тях ситуацията е била овладяна.

Мария Николова е вторият загинал в следствие на катастрофата на 23-и септември, когато два автомобила изгоряха напълно, а четирима души бяха ранени. Причината за инцидента беше неправилно изпреварване от страна на другия автомобил, който беше управляван от шефа на фенклуба на "Левски" Владимир Владимиров-Гугутката. Тогава Владимиров, заедно с други почитатели на синия тим, се връщаха от Катуница, където бяха, за да почетат паметта на 19-годишния Ангел Петров, убит в селото преди повече от година.