„Хармони 2012”: До месец ще е ясно кога ОЦК ще заработи
„Хармони 2012”: До месец ще е ясно кога ОЦК ще заработи / netinfo

 До месец ще е ясно кога ОЦК ще заработи. Това са заявили в разговор с областния управител на Кърджали Иванка Таушанова новите собственици от Акционерното дружество „Хармони 2012". По думите на губернатора те са заявили, че са заинтересовани да стартират производството в максимално бързи срокове.

В момента специалисти на фирмата анализирали състоянието на завода. Намеренията им са да модернизират цинковото производство и да изградят изцяло нов електролитен цех.

„Разполагаме с амбициозен, добре подготвен мениджърски екип и конкретни планове за развитието на предприятието. Разчитаме на съдействие и от държавната, и от местната власт в Кърджали, за да бъдат издадени всички необходими разрешителни за рестарт на производството", заявили от мениджърския екип на „Хармони 2012".

Областният управител Иванка Таушанова е споделила с тях, че и работниците в завода, и населението на Кърджали очакват това да се случи възможно най-скоро, защото ОЦК е структуроопределящо предприятие и възстановяването на производството е важно за местната икономика.

От „Хармони 2012" пък били категорични, че при подбора на кадрите ще разчитат на всички доказани професионалисти от колектива на ОЦК.