Миркович под въпрос за Рилецо при гостуването на Кавала
Миркович под въпрос за Рилецо при гостуването на Кавала / Gong.bg, архив

Баскетболният Рилски спортист пътува утре за Гърция, където в сряда вечер излиза срещу отбора на Кавала в първия кръг на Балканската лига. Двубоят е на 17-и октомври от 17.30 часа, а това ще е само първото от няколкото сериозни гостувания, които предстоят за тима от Самоков в началото на сезона. Все още е под въпрос участието на сръбския плеймейкър Бранко Миркович, който лекува травма, а треньорът Росен Барчовски заяви, че очаква много тежък сблъсък.

„Според последните мачове по начина, по който играем смятам, че сме готови. Вярно, че последните ни победи бяха срещу младежкия национален отбор, който отстъпва по класа и Черно море, които срещу нас не играха много добре. Играхме много добър, хубав баскетбол, така че смятам, че сме готови с изключение на проблема с Миркович. По-вероятно е да не играе и в Кавала. Не му зараства раната. Поряза се при нелеп инцидент доста дълбоко и още не е готов”, сподели Росен Барчовски пред Гонг, а по повод съперника, коментира:

„Кавала не е известно име в европейския баскетбол, но два сезона поред е шести в гръцкото баскетболно първенство. Въпреки кризата Гърция си е Гърция. Голямо предизвикателство за много баскетболисти и винаги има силни чужденци. Сега пак е така. Имат трима добри американци, македонец, босненец. Висок състава и по-скоро млад отбор. Правят и силни, и слаби мачове, но при всички случаи ще ни бъде трудно. Играят в защита много агресивно. Залата им не е голяма, но се пълни. Ще играем разбира се за победа, но ще е трудно определено.”