БСП има шансове да е първа политическа сила на изборите според Станишев
БСП има шансове да е първа политическа сила на изборите според Станишев / Sofia Photo Agency, архив

При наша активна работа имаме всички шансове да бъдем първа политическа сила на парламентарните избори, заявил председателят на БСП Сергей Станишев на семинар на Градския съвет на БСП-София, съобщи пресцентърът на партията.

Столичните социалисти се събраха в Боровец на работна дискусия, за да обсъдят актуалната политическа обстановка и да очертаят стратегията си за работа през предстоящите месеци.

Лидерът на БСП посочил, че ситуацията за ГЕРБ бързо се влошава, доверието в управляващите спада, топи се и личният рейтинг на Бойко Борисов. Според Станишев, за да спечели доверието на българите, БСП трябва да бъде още по-категорична и аргументирана опозиция, да покаже, че "всички провали и гафове са свързани с дейността на Бойко Борисов". Ще направим всичко възможно да посочим мащабите на корупцията и на злоупотребата с власт, казал лидерът на БСП. Според него социалистите трябвало да покажат своята алтернатива, икономическите и социалните си ангажименти.

Освен организационната работа за подготовката на изборите, е важно да се изобличава корупцията в Столичната община, отбелязал още Станишев. "Гради се, но се краде наред с това и се обогатяват много за сметка на софиянци", посочил той.

Депутатът Румен Овчаров заявил, че предизборната кампания започва и за социалистите началото е много добро, с оглед на успехите на партията през последните месеци.