Нобеловата награда на ЕС породи негативни коментари в социалните мрежи
Нобеловата награда на ЕС породи негативни коментари в социалните мрежи / Reuters

Присъждането на Нобеловата награда за мир на ЕС беше приветствано от мнозина, но породи и негативни, и доста жлъчни реакции в социалните мрежи, посочва Франс прес.

Най-много бяха те в Туитър. "Нобелът за мир се присъжда на ЕС - тази мания за отличаване на покойниците винаги е предизвикала усмивка у мен", се чете в един от коментарите.

В друг коментар се твърди, че членовете на Нобеловия комитет са били пияни, когато са решили, че ЕС ще вземе отличието. Същият потребител посочва, че е странно, че досега ЕС не е спечелил наградата за икономика, отбелязва БТА.

Трети потребител предлага следващата година наградата да се присъди на СССР заради неговото храбро рухване, с което е избягната Студената война на европейския континент.

В четвърти коментар, лишен от ирония, се посочва, че Нобеловата награда е дадена на един Съюз без демокрация, в състояние на разпадане, обременен от германски мерки за икономии и намиращ се на ръба на нервната криза.

В друг коментар се казва, че в Унгария, която е в ЕС, въоръжени милиции тормозят ромите, така че присъждането на наградата е неоснователно.