Изборите в Туховища скараха ДПС и Цветан Цветанов
Изборите в Туховища скараха ДПС и Цветан Цветанов / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николовa
Изборите в Туховища скараха ДПС и Цветан Цветанов
57493
Изборите в Туховища скараха ДПС и Цветан Цветанов
  • Изборите в Туховища скараха ДПС и Цветан Цветанов

ДПС и вътрешният министър Цветан Цветанов се скараха по време на парламентарния контрол заради частичните местни избори в Туховища, които се проведоха преди няколко дни. От движението разказаха, че по време на изборите е имало постоянна агитация от страна на ГЕРБ, както и натиск от страна на управляващите върху местинте хора.

Алиосман Имамов от ДПС попита представителите на управляващата партия имат ли намерение да увеличат полицейското присъствие в село Туховища на предстоящия балотаж. „Защото хората в този край не са забравили, че масово присъствие на армия и полиция имаше по време на Възродителния процес през 70-те години на миналия век. Тези времена трудно се забравят от хората от Родопите", каза той.

Независимият депутат Кирил Гумнеров коментира, че когато става дума за избори, ДПС изведнъж става страшно активно и прави декларации. „А когато някои наши загорели съграждани обикалят по улиците и скандират, че Аллах е велик и трябва да се убиват гяурите, ДПС мълчи", каза той.

Изказването на Гумнеров предизвика репликата на Лютви Местан от движението: „В следващия парламент ще получите достатъчно доверие на българските граждани, ще си сформирате парламентарна група и ще представите от името на парламентарна група позиция срещу тази на парламентарната група на ДПС. Няма да прибягвате до хитринки да вземете думата по начина на водене. А знаете ли кога ще имате ваша парламентарна група? Когато цъфнат налъмите на баба! Тогава ще имате собствена парламентарна група".

Заместник-председателят на парламента Анастас Анастасов лаконично вметна: „Аз, ако знам какво е в главата на всеки народен представител, нямаше да работя тук".

Изборите в Туховища скараха ДПС и Цветан Цветанов
netinfo

Вътрешния министър Цветан Цветанов призова от трибуната на парламента да не се всява страх и ужас в тези добросъвестни български мюсюлмани, които са преценили, че тяхната алтернатива е ПП ГЕРБ. „Смятам, че ние го показахме и с резултатите, които постигнахме, и с това, което постигнахме в тези населени места, за които говорите. Това ще ви боли", допълни Цветанов.