Най-скъпият коктейл в света струва 5500 паунда
Най-скъпият коктейл в света струва 5500 паунда / снимки: Reuters

Във Великобритания направиха коктейл, който по цени на влизащия в него уникален алкохол може да претендира за званието "най-скъп коктейл в света".

За да бъде призната напитката с цена 5500 паунда официално за такава, трябва да се изчака присъдата на комисията от Книгата за рекорди Гинес, към която вече има отправена заявка.

Според телевизионният канал Скай нюз коктейлът е направен от Салваторе Калабрезе, собственик на бар Salvatore`s.

Найскъпият коктейл в света струва 5500 паунда
netinfo

Името на коктейла е "Наследството на Калабрезе" и съдържа течности, затворени в бутилки още преди Френската революция и обявяването на независимостта на САЩ от Великобритания.

Салваторе е един от най-известните бармани в света. Той е използвал за "Наследството" малко ликьор от 1770 година, съвсем малко коняк от 1778 година и "две капки битер" от началото на 1900-те, пише БГНЕС.

Найскъпият коктейл в света струва 5500 паунда
netinfo

Като се има предвид уникалността и извънредно високата цена на съставните части, създателят на коктейла е убеден, че цената, обявена за около 80 грама от напитката никак не е завишена.

Сегашният рекорд за цена на коктейл принадлежи на барманите в един от ресторантите в световноизвестния дубайски хотел "Бурж ал Араб". На богатите пътешественици там предлагат напитка за около 6000 долара.

Найскъпият коктейл в света струва 5500 паунда
netinfo