„Он травел”: Конкуренти ни организират антиреклама и медийна атака
„Он травел”: Конкуренти ни организират антиреклама и медийна атака / снимка: Sofia Photo Agency, архив

"Он травел" ЕООД е изправено пред временни затруднения "вследствие на целенасочена антиреклама и медийна атака", заявяват в съобщение до медиите от дружеството. По-рано през деня стана известно, че започва процедура за отнемане на лиценза на туроператорската фирма.

От дружеството отбелязват, че "след 13 години почтена и усърдна работа на българския пазар с близо 100 000 туристи, изпратени на мечтано пътуване и коректно обслужени за този период, "Он травел" ЕООД е изправено в последната седмица пред временни затруднения вследствие на целенасочена антиреклама и медийна атака, организирана от "доброжелателни" конкуренти".

Поради оттегляне на множество предплатени предстоящи пътувания "Он травел" е в моментна невъзможност да изпълни поетите ангажименти по сключените договори с останалите потребители, пише в съобщението. Според туристическата агенция, въпреки тези трудности, нито един турист не е оставен зад граница без дължимата услуга, като са положени усилия за минимизиране на неприятните за тях последици. Управителят на дружеството е заминал спешно за Турция, където все още има изпратени от "Он травел" туристи. Решени са всички проблеми, възникнали поради неплащане от страна на турския контрагент, с хотелите в Мармарис, в които туристите са настанени. Връщането на всички почиващи ще бъде осъществено в предвидените срокове.

Всички предплатени резервации са застраховани и съгласно договора за застраховка, ще бъдат възстановени от застрахователна компания по силата на полица "Отговорност на туроператора", която е в полза на потребителите и е с лимит на отговорност 1 400 000 лв., посочват от дружеството.