Дания знае с каква схема ще е срещу България, но мълчи за състава
Дания знае с каква схема ще е срещу България, но мълчи за състава / БГНЕС

Старши треньорът на Дания Мортен Олсен говори и пред датските журналисти, преди да отговори на българските, по време на пресконференцията в София, преди световната квалификация срещу България.

Дори и пред сънародниците си, на чист датски език, Олсен не пожела да сподели с какъв състав възнамерява да излезе утре от 21 часа на Националния стадион.

Специалистът разкри, че е определил вече с каква схема ще се опита да победи България, но обясни, че все още не е решил кои точно играчи да нареди по нея.

Въпросът на датчаните бе свързан най-вече с това, дали има вариант звездата на тима Никлас Бендтнер да остане извън стартовите 11, вместо тийнейджъра Андреас Корнелиус. Олсен обаче запази пълно мълчание по темата.

„Знаем стартовата формация, в цифри сме наясно за комбинацията, но още не сме разпределили имената по нея,“ каза Олсен.

Независимо, че Бендтнер не играе много в новия си тим Ювентус, старши треньорът като че ли е по-склонен да използва него, вместо неопитния Корнелиус. „Имаме два мача, така че ако не играе в първия, ще играе във втория,“ добави уклончиво Олсен. „Хубаво е, че имаме млади играчи, заедно с опитните, това ни помага да изградим солиден състав,“ завърши той.