Ден на отворените врати утре в общината
Ден на отворените врати утре в общината / netinfo

Ден на отворените врати обявиха от община Разград утре. Инициативата е част от събитията, посветени на 12 октомври - Денят на българската община. Всеки, който пожелае, ще има възможност да посети местната управа между 9,30 и 12,00 ч. и между 13,30 и 16,30 ч. - съобщиха от община Разград.

Празничният за служителите й ден започва с поздравление от кмета Денчо Бояджиев.  То ще бъде поднесено в 8,30 ч. в партерното фоайе на административната сграда. Пак там ще бъде открита фотоизложба на тема „Разград в нашите спомени".

От 11,00 часа в залата на 11-ти етаж на община Разград ще се проведе Тържествена сесия на Общинския съвет. На нея ще бъдат гласувани, а след това и връчени наградите „За принос в местното самоуправление". Номинациите са четири: на бившия общински съветник и настоящ директор на Общинско предприятие „Паркстрой" Бонка Цакова, на бившия общински служител Янка Пейчева и на кметовете на Стражец Шинаси Мехмед и на Благоево - Момчил Мизурски.

С тържествена церемония ще бъде открита и втора фотоизложба - на тема „12 октомври - Ден на българската община".

Привечер от 17,30 ч. пред Общинския културен център ще има празничен концерт, посветен на Деня на общината. Той ще е под надслов „Европа на младите хора". В него ще участва Младежкия европейски бенд „Sengno artist".  Те ще изпълнят вечните песни на всички поколения, знакови за страните - членки на Европейския съюз.