Пропадна контролата на етърци в Турция, отборът остана във Велико Търново
Пропадна контролата на етърци в Турция, отборът остана във Велико Търново / Дарик нюз

Шест часа продължиха днес преговорите между играчите на „Етър-1924", които отказаха да заминат за Турция и ръководството. Отборът трябваше да тръгне в 12.30 часа за Истанбул, където утре да изиграе контролен мач с елитния „Истанбул ББ". Преди сутрешната тренировка обаче състезателите са заявили, че остават във В. Търново. Около 14, 30 часа състезателите си тръгнаха от стадион „Ивайло". Вторият капитан на тима Николай Петров единствен се съгласи да говори. Халфът не пожела да назове конкретните причини за бунта, но каза, че началниците ги знаят.

„Решихме да останем и да тренираме тук. Не искам да изнасям неща от съблекалнята, така че няма да бъда по-конкретен. Началниците знаят от какво е продиктувано решението ни. Аз съм работник", каза Николай Петров. Старши треньорът Цанко Цветанов също отказа конкретен коментар за случващото се.

„Нямам право да коментирам. Питайте г-н Дурмушев и хората от управата", отговори кратко Цветанов. По информация на „Дарик" протестът бе заради забавени августовски заплати. Състезателите е трябвало да ги получат на 25 септември.

Изпълнителният директор на клуба Ендер Дурмушев разпространи заповед, с която извика в 15.30 ч всички футболисти, треньори и служители на стадиона. Някъде около два часа по- късно групата се събра. В преговорите се включи и един от акционерите Радослав Владев. Около 17.50 ч изглеждаше, че все пак отборът ще отпътува, след като играчите получиха уверение, че до следващия петък ще си вземат дължимите за август заплати. Малко след 18 часа обаче футболистите окончателно заявиха, че остават във Велико Търново. Ендер Дурмушев бе категоричен, че оттук нататък ще се спазва трудовото законодателство и то ще бъде приложено.