Кметът на Шумен ще участва в годишната среща на местните власти
Кметът на Шумен ще участва в годишната среща на местните власти / Дарик-Шумен, архив

Кметът на Шумен Красимир Костов и председателят на общинския съвет проф. Георги Колев ще участват в VІІІ годишна среща на местните власти. Заедно с тях ще бъдат зам.-кметовете по финанси и строителство и екология Александър Генчев и Иван Йонков.


Форумът ще се проведе от 14 до 16 октомври в залите на Международния панаир в Пловдив. В неговата работа в различни дни ще се включат президентът Росен Плевнелиев, премиерът Бойко Борисов, Цветан Цветанов - заместник министър-председател, министър на вътрешните работи, Симеон Дянков - заместник министър-председател, министър на финансите, Тотю Младенов - министър на труда и социалната политика . Те ще говорят за националната визия за развитие на местното самоуправление.


Програмата предвижда дискусии по актуални въпроси в работата на общинските администрации, по енергийната ефективност в общините - механизми за постигане на целите 20/20/20 на местно ниво. Еврофондовете - реалности и поуки - е другият важен панел, по който сдружението ще дискутира.


Ще бъдат обсъждани и изпълнението и проблемите по ОП „Регионално развитие" и ОП „Развитие на човешките ресурси", както и въпроси от Планов период 2014 - 2020 -потребности и бъдещи приоритети.


Акцент на форума ще бъде и темата „130 години българско законодателство - поуките от миналото и предизвикателствата на бъдещето".


В края на форума ще бъдат връчени и наградите на НСОРБ за 2012 г.