Общински съветници искат детектор на лъжата заради сделка с имот
Общински съветници искат детектор на лъжата заради сделка с имот / Дарик нюз, архив
Общински съветници искат детектор на лъжата, заради сделка с имот
57465
Общински съветници искат детектор на лъжата, заради сделка с имот
  • Общински съветници искат детектор на лъжата, заради сделка с имот

Местни парламентаристи от различни групи искат да се подложат на детектор на лъжата, за да докажат, че противопоставяйки се на колегите си, подкрепили продажба на общински имот, защитават обществения, а не личния си интерес. На нарочна пресконференция днес неколцина от тях публично подписаха сигнал до областния управител проф. Пенчо Пенчев, в който настояват да върне за преразглеждане решението за продажбата на част от туристически дом „Трапезица" на частна фирма.

Сигналът е подкрепен от 14 общински съветници от шест политически формации, съобщи Камен Алексиев от СДС. Подписи слагат съветниците от „Синята коалиция", ДПС, „Нашият град", ВМРО, Пламен Радонов от коалиция „Промяна за Велико Търново", както и социалистите Петко Тюфекчиев, Стоян Витанов, Анета Мануилова и Драгош Методиев.

„Настояваме областният управител да върне решението, за да може Общинският съвет да коригира законосъобразно и целесъобразно тази сделка. Общински съветник съм от 9 години и от позицията на опита си искам да кажа, че ситуацията с Туристическия дом може да прерасне в казус, какъвто се роди с нафтеното стопанство и тенис- кортовете", коментира Камен Алексиев.

Чуйте повече от него в звуковия файл.

Камен Алексиев каза още, че купувачът в миналото е плащал на Общината наем за ресторанта в размер на 8 700 лв., който изведнъж е бил намален на 3 000 лв. Освен това Общината се е отказала от наемите, които Туристическото дружество и дължеше и за които бившият кмет д-р Румен Рашев води съдебни дела и ги спечели. Сумата е в размер на 150 000 лева, добави Алексиев.