Между 60 до 100 лева увеличение на полицейските заплати, изчисли Цветанов
Между 60 до 100 лева увеличение на полицейските заплати, изчисли Цветанов / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Между 60 до 100 лева увеличение на полицейските заплати, изчисли Цветанов
57455
Между 60 до 100 лева увеличение на полицейските заплати, изчисли Цветанов
  • Между 60 до 100 лева увеличение на полицейските заплати, изчисли Цветанов

С 60 лева ще бъдат увеличени заплатите на полицаите, съобщи в Бургас министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Там той откри новата сграда на Пето районно полицейско управление

Тези пари няма да влизат в прякото месечно възнаграждение, уточни вицепремиерът, а ще бъдат добавени към месечния порцион. „За около 28 000-30 000 служители във връзка с изпълнение на наредба 11 от 2006 г., за догодина са необходими 15 млн. лева, които са налични, и ще може действително да осигурим към този състав, който е на режим 12- и 24-часови смени, да получат допълнително едни ваучери, които са средно в размер около 40 лева. Което означава, че за някои от служителите ще бъде 100 лева, измерено в пари, а за останалите всички редови служители ще бъде 60 лева”, обясни вътрешният министър. 

Цветанов припомни, че преди година и половина порционът бил увеличен с 30 лева и повтори, че това в момента са възможностите на държавата, а преговорите със синдикатите не са спирали.

Цветан Цветанов, заедно с кметът на града Димитър Николов и шефът на бургаската полиция комисар Милен Димитров, откри новото Пето районно управление, на улица „Перущица” 63, в комплекс „Лазур”.

За ремонта на сградата са инвестирани 2 млн. лева. В досегашната сграда на Пето Районно управление ще има детска  градина. Планирано е тя да отвори врати през април следващата година.

Други новини от Бургас