Театър с чучела на протеста срещу правилата за паркиране
Театър с чучела на протеста срещу правилата за паркиране / снимка: БГНЕС

Протестиращите против новите правила за паркиране в столицата намериха нестандартен начин да изразят критиките си - куклен театър с чучела с лицата на кмета на София Йорданка Фандъкова и общинския съветник и председател на комисията по транспорта Радослав Тошев, предаде БГНЕС.

На стъпалата пред сградата на Столична община на „Московска” 33 пред активистите се разигра сцената на дълго желаната от тях среща с общинските управници. Фандъкова и Тошев не се явиха в плът и кръв, затова и бяха заменени от облечени с блузи метли с картонени изрезки на лицата им. Така протестиращите успяха да зададат въпросите си към двамата, макар и индиректно. Аматьорското представление беше в духа на сатирата и предизвика горчив смях в много от протестиращите.

След отлагането на Административен съд - София граждани отново излязоха на протест против новите правила за паркирането в центъра на София. Шествието, организирано от Facebook групата „Не на данък паркинг” и движение ДНЕС, тръгна по обичайния си маршрут - по улица „Раковска” до сградата на Столична община.

Този път обаче активистите не носеха транспаранти, а сини и зелени балони, върху които бяха завързани фотокопия на банкноти от 20 лв. След като пристигнаха пред „Московска” 33 протестиращите пуснаха балоните в знак, че парите им отиват на вятъра.