Туроператор отново „заряза” българска група, този път в Мармарис
Туроператор отново „заряза” българска група, този път в Мармарис / снимка: БГНЕС, архив
Д-р Веселин Демирчев, част от туристическата група
57428
Д-р Веселин Демирчев, част от туристическата група
  • Д-р Веселин Демирчев, част от туристическата група

Български туристи, клиенти на туроператорската фирма „Он Травел”, са заплашени да останат на улицата заради неуредени отношения между туристическата агенция и хотела, в който са настанени. На четвъртия ден от своята почивка в Мармарис, те получават предупреждение, че ако утре не платят по 350 евро, ще бъдат принудени да напуснат хотела. Сред тях има хора на над 70-годишна възраст, деца няма.

Туристите се опитват да се свържат с мениджър на „Он Травел” по телефона, но неуспешно. Изпратили са свои близки до офиса на фирмата в София - той е бил заключен.

Самолетът на нашите сънародници за връщане е предвиден за събота, но те не са сигурни, че билетите им са платени от туроператора.

Един от българските туристи е д-р Веселин Демирчев, който е на почивка там със съпругата си. Ето какво разказа той пред Дарик:

„Февруари месец ние платихме 1900 лева почти на „Он травел”, за да дойдем октомври месец на почивка в Мармарис. На четвъртия ден от пристигането ни казват, че пари няма и утре, ако не платим, те ни изпъждат, а ние имаме още четири дни. Не знаем дали имаме билет за връщане. Тия хора си искат парите. „Он травел”, агенцията, която ни е изпратила, аз пратих човек до офиса в София, но той е заключен. Дадоха ни телефон на някаква Детелина, но той е заключен. Тук само в този хотел сме десет българи, а има още в Бодрум, в Кушадъсъ, не знам там какво е положението”, сподели той.

По думите му нищо не е издавало предварително, че има проблем с резервациите и заплащането на групата. „Единствената индикация беше, че като закъсня този, който трябваше да ни вземе. И първата му дума беше, че е сменен хотела. Ние трябваше да сме в 5-звезден хотел, сега сме в 3-звезден. Миниджърът на хотела каза „това са ваши отношения, на мен ми трябват парите”, каза още той.