ВИДЕО: Манчестър Юнайтед надигра Нюкасъл, Хауърд Уеб също се изяви
ВИДЕО: Манчестър Юнайтед надигра Нюкасъл, Хауърд Уеб също се изяви / netinfo

Отборът на Манчестър Юнайтед постигна категорична победа над Нюкасъл с 3:0 в мач от 7-я кръг на Премиършип. „Червените дяволи“ преодоляха без проблеми своя съперник като гост, но главният рефер на мача Хауърд Уеб и неговият помощник отново ще получат критика за своята работа, след като при 2:0 не зачетоха гол за „свраките“.

Нароченият от редица фенове на футбола за съдия, подкрепящ с действията си на терена Манчестър Юнайтед, не видя, че топката премина голлинията след удар на Демба Ба. В 52-та минута нападателят на Нюкасъл прати топката във вратата на „червените дяволи“, Давид де Хеа се хвърли да спасява мрежата си и извади топката, но при телевизионното повторение се видя, че топката е преминала с целия си обем.

Манчестър Юнайтед започна много вихрено двубоя. Още в 8-та минута Джони Еванс се възползва от чудесно центриране на Робин ван Перси от корнер, за да изведе своите напред за 1:0.

В 16-та минута „червените дяволи“ вече водеха с два гола, при това напълно идентични, но с различни изпълнители. Патрис Евра засече с глава топката след центриране от ъглов удар на Уейн Рууни.

Третият гол за Манчестър Юнайтед обаче бе изключително красив. В 71-та минута Том Клевърли успя да реализира изключително зрелищно попадение, след като с прехвърлящ диагонален удар, извън наказателното поле, прати топката буквално в сглобката на вратата, в нейния далечен ъгъл. Вратарят на домакините Стив Харпър видя как топката се оплита за трети път в мрежата му за крайното 3:0.

С трите спечелени точки, футболистите на сър Алекс Фъргюсън се изкачиха на втората позиция в подреждането с 15 точки, колкото има и третият – Манчестър Сити. Лидер е Челси с 19 точки в актива си. Загубилият тим на Нюкасъл заема 10-о място с 9 точки.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ МАЧА ТУК!