Футболен турнир събра 2400 лева за децата от SOS Детски селища България
Футболен турнир събра 2400 лева за децата от SOS Детски селища България / netinfo

2400 лева бяха събрани за децата от SOS Детски селища България от първия благотворителен футболен турнир организиран от SOS Детски селища България със специалното съдействие на Министерство на физическото възпитание и спорта. Игрищата на стадион "Академик" в столицата бяха домакин на надпреварата.

Под мотото "Аз съм част от ОТБОРА!" събитието събра представители на Министерството, представители на медиите, момчетата и момичетата от младежките домове на Сдружението в София и Велико Търново и служители на фирми, трайно подкрепящи дейността на SOS Детски селища България - УниКредит Кънсюмър Файненсинг АД, Мобилтел ЕАД, ЗК Уника АД, Джонсън Контролс Електроникс България ЕООД и Телерик АД.

В началото на турнира бяха сформирани отбори, всеки от които включваше по един представител на всяка от фирмите и организациите-участнички. Така, надпреварата не се превърна в междуфирмено състезание, а турнир, в който играчите създадоха нови взаимоотношения и приятелства в рамките на новосформираните отбори, спазвайки принципите на толерантност, равнопоставеност и феърплей. Патрони на турнира бяха спортният министър Свилен Нейков и футболната легенда Красимир Балъков.

Надпреварата бе открита от главния секретар на Министерство на физическото възпитание и спорта Любомир Василев, който бе категоричен, че турнирът ще стане традиционен. С нелеката задача по организацията пък се бе нагърбил главният експерт в МФВС Цветан Георгиев. Бившият елитен футболен рефер и останалите организатори подготвиха един незабравим ден за момчетата и момичетата от младежките домове в София и Велико Търново.