Полиция блокира района на стадион Ивайло заради футболен мач
Полиция блокира района на стадион Ивайло заради футболен мач / Дарик нюз, архив

Засилено полицейско присъствие ще има във Велико Търново и района около стадион "Ивайло" днес по повод предстоящата футболна среща между отборите на ФК "Етър - 1924" и ФК "Локомотив".

Със заповед на кмета Даниел Панов от 12,00 ч. до 19,30 ч. ще бъде забранено спирането и паркирането по улица "Филип Тотю", в участъка от кръстовището й с ул. „Славянска" и кръстовището с ул. „Йоновка". От Областна дирекция на МВР предупреждават гражданите, живущи в района, да не паркират автомобилите си в този часови пояс по улица „Ф. Тотю", защото рискуват същите да бъдат репатрирани.

Очакват се в старата столица да пристигнат около 600 фенове на гостуващия отбор с неорганизиран транспорт. Те ще могат да паркират автомобилите си по ул. "Ф. Тотю" (от южната страна на стадион "Ивайло"). На всички входно-изходни точки на града ще има полицейски екипи, при които пътуващите фенове ще могат да изчакват да се съберат в по-голяма група и да бъдат съпроводени от полицейските служители до местата за паркиране. Срещата ще бъде охранявана от служители от Областна дирекция на МВР - Велико Търново и служители от Дирекция "Специализирани полицейски сили" на МВР.

От полицията напомнят на феновете и желаещите да присъстват на футболния мач, че на стадион "Ивайло" няма да се допускат малолетни и непълнолетни лица без придружител, че е забранено внасянето на опасни предмети като спрейове и бутилки, включително от ПВЦ над 500 мл., обемисти предмети, пиротехнически изделия, знамена и плакати с дръжки по-дълги от 1 м, алкохолни напитки, животни и механично задвижвани предмети, вдигащи шум.

На всички зрители ще бъде извършван личен обиск и щателна проверка на багажа, който носят преди да бъдат допуснати на стадиона. С технически средства всички ще бъдат проверявани и лица, употребили алкохол или наркотични вещества, във видимо неадекватно състояние няма да бъдат допускани вътре. Срещата няма да могат да гледат на живо и лица, които са без документи за самоличност, както и такива които имат забранителни съдебни заповеди.