Очакват се валежи
Очакват се валежи / снимка: Дарик-Благоевград, Десислава Янкулова

Прогноза за 3 октомври, сряда

Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за октомври и през деня ще остане почти без промяна.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. По-значителна облачност ще има над източните райони. Минимални температури - между 10 и 15 градуса, по морския бряг - около 20 градуса.

В сряда на много места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи. В отделни райони и ще прегърми. Над Източна България преди обяд ще има значителна облачност, но ще остане почти без валеж, а в следобедните часове ще бъде предимно слънчево. В Дунавската равнина ще духа слаб запад-северозападен вятър.

Дневните температури ще се понижат с няколко градуса и максималните ще бъдат между 24 и 29 градуса, в София - около 23 градуса.

През нощта срещу четвъртък валежи ще има в Централна и най-вече в Централна Южна България.

По Черноморието преди обяд ще бъде предимно облачно. На отделни места е възможно да превали слабо. След обяд облачността ще намалее до слънчево. Максималните температури ще са между 23 и 25 градуса, а температура на морската вода е 21 градуса. Вълнението на морето по крайбрежието ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще се увеличи и ще превали дъжд, на места и с гръмотевици. Вятърът ще бъде предимно слаб от северозапад, само по най-високите върхове от юг. Максимална температура на 1200 метра - 19 градуса, на 2000 метра - около 12 градуса.