Варна

Заслужават ли смъртно наказание поръчителят и извършителят на жестокото убийство на 21-годишната Женя?

2 октомври 2012 15:22 | Автор: Дарик Варна

Заслужават ли смъртно наказание поръчителят и извършителят на жестокото убийство на 21-годишната Женя?

Дарик Варна пита читателите на dariknews.bg: Заслужават ли смъртно наказание поръчителят и извършителят на жестокото убийство на 21-годишната Женя? Възможните отговори, които ви предлагаме, са:

- Да, законът трябва да се промени.

- Не, доживотен затвор без право на замяна е достатъчно тежко наказание.

- Не мога да преценя, защото конкретен случай не бива да се използва като аргумент „за” или „против” смъртното наказание.

- По принцип съм „за” смъртното наказание, но смятам, че извършителят и поръчителят на убийството на Женя не заслужават такава присъда.

- По принцип съм „против” смъртното наказание, но смятам, че извършителят и поръчителят на убийството на Женя заслужават такава присъда.

- Нямам мнение, случаят не ме интересува.


Може да гласувате тукКоментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#9

Lidia - 10.10.2012 г. 06:15:15

Да, закона трябва да се промени.

#8

ekspert - 06.10.2012 г. 00:02:49

смъртно наказание

#7

Джок - 04.10.2012 г. 09:19:47

Да, категорично. Не може убийци и поръчители да се оправдават с психични отклонения и да се "лекуват". Да са ги лекували навреме- преди да станат убийци. Никой не може да ме убеди, че хладнокръвен убиец може да бъде превъзпитан. Поръчителят и убиеца отнемат живота на съвсем близък роднина заради имот планирано, не са афектирани- те просто изпълняват плана си?! Нали всички станаха много вярващи вече- в библията в "Изход 21 глава е казано "...Око за око, зъб за зъб, ръка за ръка, нога за нога...".
Числа 35:16
"Ако някой удари някого с желязно оръдие, та умре, убиец е; убиецът непременно да се умъртви."
От кога човешкото правосъдие трябва да е над божието? Или вярваме избирателно, само за пред хората?

#6

mi_mi - 03.10.2012 г. 11:18:00

ДА - както казва "Хан Крум" - ако не върнем неговите закони, нацията тотално изчезва: То не са имотни спорове, пари, любовни свади ... за всяко нещо има бой, кръв и т. н.

#5

123 - 03.10.2012 г. 08:01:40

Защо намесвате винаги смъртното наказание? Това не е ли един вид отърваване от мъките, не е ли по - добре да седиш в затвора и да мислиш защо си там? Иначе какво една инжекция (за да е хуманно) и въпросния осъден си заспива сладко сладко, това по - скоро е наказание за близките му (ако има такива) отколкото за него. Там затворен в някаква килия задължително сам, за да няма с кой да си говори и задължителната разходка на двора в малко по - голяма клетка и пак да няма с кого да си говори. Това е истинското наказание, а не смъртното, прекалено лесно е....

#4

rrrrr - 02.10.2012 г. 23:10:52

Zaslujavat da im otsekat dvete ruce i dvata kraka i da im izbodat i dvete o4i i da gi ostavqt da "se radvat na jivota" dokato sa jivi!!!!!

#3

Хан Крум - 02.10.2012 г. 21:58:47

То затова стигна България до тук, щото не следвате моите закони.

#2

балотели - 02.10.2012 г. 16:57:31

отговорът се съдържа в заглавието на статията. Все още в БГ, без да е доказана вината на някой, няма как да има наказание. В случая, докато не е доказано, откъде знаете че изобщо е имало поръчител, че и смъртно наказание да искате?

Толкова за фактите, сега мнението ми:
Мисля че безнаказаността в държавата вече толкова им е писнала на хората (и на мен вкл.), че дори и кражба на компот от мазе сигурно заслужава смъртно наказание в очите на много хора. Не защото престъплението го заслужава, но просто за да се види че има някаква борба с престъпността.

Миналата година ограбиха кола на паркинга пред блока. Алармата се включи, хнавахме двамата крадци, с радиото. Обадихме се на полицията, прибраха ги няколко часа. На другия ден, предполагам същите, минаха и надупчиха гумите на всички коли на паркинга. Сега хората се страхуват да се обадят на полицията, че да не станело по-лошо.

#1

Des - 02.10.2012 г. 15:47:39

Според мен, трябва да включите още една възможност, която ще е най-жестока за лелята, а именно да оставят двете й невръстни деца на грижите на брат й, докато тя гние в затвора. По-голямо наказание за този изрод - НЯМА!

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Пленарна зала

Слушай Дарик Варна на живо

С помощта на: TCV

Диpектоp на мебелна фабpика отишъл в командиpовка в Паpиж. Вpъща се и разказва впечатления: - Страшен град! Какви улици, какви магазини! - А жените? -… Виж още