Първи уиски фест у нас, наздраве
Първи уиски фест у нас, наздраве / netinfo

Най-старата лицензирана дестилерия в света Kilbeggan ще представи част от шедьоврите си по време на първия уиски фестивал в България. Специално за Whiskey Fest Sofia от 4 до 6 октомври у нас пристигат световно уважавани експерти, които ще презентират блендове и марки за ентусиасти.

Организаторите обещават в рамките на тридневното събитие във Военния клуб да бъдат разкрити дълбоко пазени тайни - ценителите ще имат възможност да дегустират над 30 различни вкуса, произведени в Ирландия, Шотландия, САЩ и дори Япония.

Основана през 1757, ирландската дестилерия ще дебютира пред отбрана публика с елегантното уиски Kilbeggan и лимитираната серия Kilbeggan Irish Whiskey 18YО. Легендарният експерт Джон Кешмън ще води майсторските класове за ценители "Различната история за Ирландия от най-старата дестилерия в света".

Звезди на Whiskey Fest Sofia 2012 са утвърдени имена в уиски индустрията като Робърт Хикс, Гордън Моушън, Дарил Халдан, Уейн Колинс. Гост лекторите ще предложат на желаещите възможността да се докоснат до широка гама вкусове от специални марки, донесени директно от прочутите дестилерии. Световните уиски посланици ще споделят и съвети за отговорна консумация, както и най-подходящите съчетания с храна.

Повече информация за програмата ще откриете www.whiskeyfestsofia.bg.

Първи уиски фест у нас наздраве
netinfo