Къде са най-надарените мъже в света
Къде са най-надарените мъже в света / снимка: sxc.hu

Най-надарените мъже в света са в Конго, показва британско изследване на средната дължина на мъжкото достойнство в 113 страни.

Жителите на африканската страна могат да се похвалят със завидната дължина от 18 сантиметра, която ги поставя на първо място в класацията. Те са следвани от еквадорците с дължина от 17,78 см, ганайците с дължина от 17,27 см и колумбийците с дължина от 17,01 см.

В Европа най-надарени са исландците с дължина от 16,51 см, следвани от италианците, шведите, гърците и германците с дължина съответно от 15,74 см, 14,98 см, 14,73 см и 14,47 см, предава БГНЕС. Най-голяма е дължината на мъжкото достойнство на жителите на Африка - средно 16 см, а най-ненадарени са азиатците от североизточната част на континента с 10,66 см.

Изследването е дело на професора по психология от университета Улстър Ричард Лин. Той е известен с противоречивата теза за това, че еволюционният натиск е довел до расови и национални различия в интелигентността. Но критици твърдят, че изследването на Лин е невярно, тъй като той е признал, че е събрал данните си за дължината на мъжкото достойнство от интернет.