6-годишното дете с изгаряния от Казанлък остава в реанимацията на УМБАЛ
6-годишното дете с изгаряния от Казанлък остава в реанимацията на УМБАЛ / dariknews.bg/архив

В реанимация е 6-годишното момче, което пострада при взрив на газова бутилка в Казанлък в неделя. Това съобщиха за Дарик от Университетска болница „Св. Георги", където детето е настанено заедно с брат си. След изследвания на място е установено, че изгарянията на 6-годишното момче са 23 процента - по-малко от първоначално обявените от Спешния център в Казанлък 36%. До дни ще бъде насрочена интервенция, след като се установи кои от обгорените участъци по тялото му трябва първо да бъдат оперирани.
14-годишният брат на пострадалото дете е с 15% изгаряния. Той е в стабилно състояние и е на стационарно лечение, допълниха от болницата.

Три деца на- на 5,6 и на 14 години и един възрастен пострадаха в неделя сутринта при взрив на газова бутилка в ромската махала в Казанлък. Инцидентът станал след като възрастни заклали прасе и при опит да го пърлят, сложили газова бутилка в гореща вода. Пострадалите момчета играели наблизо. Две от пострадалите деца - на 6 и на 14 години бяха транспортирани за лечение в Клиниката по изгаряния в Университетска болница „Св. Георги" в Пловдив. Третото дете, което е на 5 години, след преглед е освободено за домашно лечение. В болницата в Казанлък остава само възрастният мъж. Всички пострадали са с травми по гърба, коремната област, лицето и крайниците.