Военните не искат по-високи заплати, искат си сегашната възраст за пенсиониране
Военните не искат по-високи заплати, искат си сегашната възраст за пенсиониране / снимка: БГНЕС
Майор Иван Милов
57047
Майор Иван Милов
Военните не искат по-високи заплати, искат си сегашната възраст за пенсиониране
  • Майор Иван Милов
  • Военните не искат по-високи заплати, искат си сегашната възраст за пенсиониране

Военните се отказват от увеличение на заплатите, но настояват да остане сегашното положение с възрастта за пенсиониране, вместо промените, предложени вчера от министъра на отбраната Аню Ангелов. Решението беше взето на срещата днес, организирана от легия „Раковски” в Централния военен клуб в София и ще бъде изпратено като отворено писмо до президента и върховен главнокомандващ Росен Плевнелиев. В случай, че това и още други предложения не бъдат приети, военните са готови за мирен протест на 7 октомври.

„Искаме тези средства, които ни се предлагат за заплати, да бъдат пренасочени за българските пенсионери, учители, лекари и майки”, каза майор Иван Милов в качеството си на председател на легия „Раковски”. По думите му това означава, че военните не мислят само за себе си, а за българската държава и за тежкото икономическо състояние в момента. „Те искат да й помогнат и го правят от сърце”, твърди той. Според него всеки българин трябва да има достойни доходи.

Необяснима е промяната в отпуските, защото това не дава никакви пари и за държавата, каза за Дарик военнослужещ, присъствал на срещата.

Ако до 5 октомври не бъде взето решение относно исканията им, които ще бъдат изпратени в отворено писмо до президента, министър-председателя и председателя на Народното събрание, военните са готови да излязат на мирно шествие на 7 или 14 октомври.

Цялото интервю с майор Иван Милов слушайте в понеделник в предаването „Дарик Кафе”