Евродепутатът Мария Габриел идва в Ловеч
Евродепутатът Мария Габриел идва в Ловеч / archiv.DarikNews

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел ще посети днес, 28 септември, Ловеч, информират от пресцентъра на ГЕРБ. В 10:30 часа тя ще проведе час по „Свят и личност" в Езиковата гимназия, където ще изнесе лекция на тема „Европейски младежки политики и възможности пред младите, които ЕС предлага". От 13:30 часа ще се срещне със службите по земеделие и производители в областната администрация, с които ще разговаря за развитието на селските райони и възможностите пред българското земеделие за периода 2014-2020 г., след което ще посети Института по планинско животновъдство и земеделие в Троян. В 17:00 часа.Мария Габриел, която е в града по покана на областния координатор на ГЕРБ Николай Нанков, ще се срещне с общинския съвет в Ловеч. Там ще разисква по темата „Омбудсманът - гаранция за спазване правата на човека".

Мария Габриел е магистър по политически науки на Института по политически науки в Бордо - Франция, асистент-доктор "Сравнителна политика и международни отношения" от Докторска академия по политически науки, Франция, експерт е по политическите партии и анализ на режимите в Европа и света, европейско и национално законодателство и конституционно право.

С опит в международни проекти и програми, свързани с европейските структурни фондове. Член е на Комисията по земеделие и развитие на селските райони, Комисията по петиции, Специалната комисия по организираната престъпност, корупцията и изпирането на пари. Заместник е в комисиите по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи; по правата на жените и равенството между половете.