Борисов се оплака от развитието по делото „САПАРД” на директора на ОЛАФ
Борисов се оплака от развитието по делото „САПАРД” на директора на ОЛАФ / снимки: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Борисов се оплака от развитието по делото „САПАРД” на директора на ОЛАФ
56937
Борисов се оплака от развитието по делото „САПАРД” на директора на ОЛАФ
  • Борисов се оплака от развитието по делото „САПАРД” на директора на ОЛАФ

Премиерът Бойко Борисов се е оплака от съдебното решение по делото „САПАРД” на генералния директор на Европейската служба за борба с измамите Джовани Кеслер.

На съвместна пресконференция след това Борисов сподели и притеснението си, че няколко съдебни инстанции са дали тежка осъдително присъда на „спонсорите на БСП”, но последния път всичко е анулирано. Въпреки това премиерът ни изрази надежда, че следващата инстанция на съда ще си свърши работата професионално.

„Споделих с него тревогата си по делото  „САПАРД”, затова че няколко съдебни инстанции дават тежка осъдителна присъда, след това нито се намалява, нито се повишава, направо се анулира. Спонсорите на БСП са оневинени от съдия, не искам да му казвам името. Както Цветанов казва, нека не нападаме съдебната система. Притесненията на ОЛАФ са факт, на Брюксел също. Знаете, че минути след присъда Марк Грей, (бел. ред. говорител на Европейската комисия) излезе и каза своето становище. Но повтарям имаме следваща инстанция - последна, нека да ги оставим те да си свършат работата”, коментира пред журналисти Борисов.

В разговорите ще участва вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, по чиято покана Джовани Кеслер и водената от него делегация са на двудневно работно посещение в София.

На 21 септември Софийският апелативен съд постанови оправдателни присъди за Марио Николов, съпругата му Марияна, Людмил Стойков, Ана Шаркова, Валентин Ангелов, Лазарина Георгиева и Иван Иванов по процеса срещу тях за изпирането на 7,5 млн. евро по програма „САПАРД”.

Борисов се оплака от развитието по делото САПАРД на директора на ОЛАФ
netinfo