ВИДЕО: Наполи се изравни с Юве на върха, Интер и Милан се върнаха на победния път
ВИДЕО: Наполи се изравни с Юве на върха, Интер и Милан се върнаха на победния път / Reuters

Наполи не даде никакви шансове на Лацио и спечели с 3:0 дербито от петия кръг на Серия А. Над всички в мача бе Единсон Кавани, който почти сам донесе успеха за тима от Неапол като вкара и трите гола.

С победата си Наполи се изравни на върха в класирането с Ювентус. В момента и двата отбора имат по 13 точки и голова разлика 11:8. Лацио пък се смъкна на пета позиция с 9 точки.

Миланските грандове Интер и Милан също ще запомнят с добро петия кръг, след като и двата отбора се върнаха на победния път. „Росонерите“ спечелиха за първи път от началото на сезона на „Сан Сиро“ а освен това и вкараха първите си голове на свой терен. Това стана при победата с 2:0 над Каляри, за която на два пъти се разписа Ел Шаарави.

Интер постигна победа със същия резултат при гостуването си на Киево. Във Верона Алваро Перейра откри резултата в 43-а минута, а в 74-а Антонио Касано оформи крайното 2:0.

Рома се изложи като завърши наравно 1:1 срещу Сампдория. В Рим домакините откриха чрез Франческо Тоти в 35-а минута, а в началото на втората част Сампдория остана с човек по-малко заради втори жълт картон на Енцо Мареска. Въпреки това гостите изравниха чрез Джани Мунари в 62-а минута.

Всички мачове, играни в сряда:

Пескара – Палермо 1:0

Милан – Каляри 2:0

Рома – Сампдория 1:1

Катания – Аталанта 2:1

Киево – Интер 0:2

Дженоа – Парма 1:1

Наполи – Лацио 3:0

Торино – Удинезе 0:0


szólj hozzá: Roma vs Sampdoria 1:1 GOALS HIGHLIGHTS