„Област Видин - Северозападната порта на България
„Област Видин - Северозападната порта на България / Община Видин

Обществено обсъждане по проект „Област Видин - Северозападната порта на България" се проведе днес в залата на Общински съвет - Видин. Срещата откри заместник-кметът на общината Борислава Борисова. С проекта се кандидатства по Оперативна програма „Регионално развитие", схема „Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите II", като партньори са общините Грамада, Кула и Ново село.

Целта на проекта „Област Видин - Северозападната порта на България" е да се насърчи партньорството в сферата на регионалния маркетинг, обединявайки общините, които отговарят на специфичните туристически характеристики. При презентацията консултантът по проекта Йордан Методиев поясни,  че за постигане на целта ще се разработят туристически пакети на базата на партньорските отношения между четирите общини. Предвижда се да бъде изработено лого, като идеята е туристическият продукт да получи уникална визия. Ще се подготвят и разпространят информационни, маркетингови и рекламни материали, в това число и късометражен филм.

Област Видин - Северозападната порта на България"
netinfo

С изпълнението на проекта "Област Видин - Северозападната порта на България" ще бъде популяризирана богатата на културно-исторически и природни забележителности територия на Северозападния район.