Шест медала за България от европейското по самбо, четири за СА „Ставен Сливен
Шест медала за България от европейското по самбо, четири за СА „Ставен Сливен / netinfo

Бетина Темелкова от СА „Ставен" Сливен е европейска шампионка по самбо, вицешампиони са  Божидар Темелков и Натали Сосерова. Шест медала спечелиха българските състезатели по самбо на европейското състезание за кадети в Талин, Естония.

При девойките

Шест медала за България от европейското по самбо, четири за СА Ставен" Сливен
netinfo
златни медали завоюваха Бетина Темелкова в категория 48 кг. Темелкова е с победа в първа среща срещу руска състезателка, а на финала победи представителката на Беларус.  Европейска шампионка в категория 41 кг стана Цветелина Цветанова от отбора на Видин.

Вицешампионка европейска шампионка стана  Натали Сосерова от СА „Ставен" Сливен в категория 44 кг. При юношите вицеевропейски шампион е Божидар Темелков от СА „Ставен" в категория 50 кг. Българските състезатели спечелиха две трети места. В категория 60 кг бронз завоюва Иван Стефанов от СА „Ставен" и Алекс Стефанов в категория 84 кг. от отбора на Локо София.  

Изп-директор на академия „Ставен" Лъчезар Темелков заяви, че успеваемостта е 50%, а радостното е, че от завоюваните шест медала за България, четири са за сливенските състезатели". Темелков даде висока оценка на първото провело се европейско първенство по самбо за кадети и заяви, че интересът към спорта самбо от всички европейски страни е огромен.

На международния форум са присъствали с пълни отбори от 18-24 състезатели всички страни от Европейския съюз.

Представянето на спортистите на академия „Ставен" е добро предвид, силното участие на състезатели от водещите страни Русия, Азърбейджан, Грузия, коментира още Темелков.