Предлагат строителство на детска площадка в „Южен”
Предлагат строителство на детска площадка в „Южен” / снимка: dariknews.bg/архив

Предложение за изграждане на детска площадка в район "Южен" е внесла в Общинския съвет Дани Каназирева. Тя се предвижда да бъде разположена в пространството на блоковете 1111, 1112, 1115 (бул. „Ал. Стамболийски" от 39 до 81).

„В района живеят много семейства с малки деца, а предложението е изготвено по молба на хората от „Южен", които ме потърсиха за съдействие", обясни общинската съветничка от „Съюз за Пловдив". Според жителите на квартала съществуващата в близост детска площадка е неудобна и затова те настояват катерушките и люлките да бъдат възстановени именно на това място, където преди години е имало площ за детски игри. Ето защо към предложението до ОбС е приложена и подписка на живеещите в микрорайона.

Средствата за съоръжението трябва да бъдат предвидени в бюджета за 2013 година, като площадката да е готова до 31 март идната година, настоява Каназирева. Дизайнът и изпълнението трябва да отговарят на европейските стандарти, а настилките да съответстват на БДС, предвижда предложението. Общината да осигури следмонтажна инспекция на детското съоръжение, а също редовното му поддържане, изисква още Каназирева.