Полицейските синдикати са готови на компромис, но искат разговори
Полицейските синдикати са готови на компромис, но искат разговори / снимки: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Полицейските синдикати са готови на компромис, но искат разговори
56801
Полицейските синдикати са готови на компромис, но искат разговори
  • Полицейските синдикати са готови на компромис, но искат разговори

На протест пред силовото ведомство се събраха за втори пореден ден членове и симпатизанти на синдикалната федерация на служителите в МВР. За пореден път полицейските служители настояват за 25% увеличение на заплатите и по-добри условия на труд. Друго основно искане е законова промяна, която да им разреши да получават странични доходи, работейки на частно.

Значително по-малкия брой на протестиращите днес, полицаи коментираха с това, че повечето униформени от столицата и цялата страна са на работа. Самата демонстрация недоволстващите определиха като мирно събрание на открито, но заявиха намеренията си да продължат докато управляващите не покажат желание за открит диалог.

По-високото заплащане и подобряване на условията на труд са част от исканията на служителите в силовия сектор. Друг основен проблем и причина за протест е липсата на комуникация, заяви председателят на синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов.

„Искаме да подсетим господата, с които би трябвало да продължим да преговаряме, че се надяваме да продължим да преговаряме, и то не чрез вас. Нашият министър нееднократно е заявявал, че преговори се водят не в ефира, а около масата за преговори. Очакваме това”, каза Попов.

„Не искам да съм тук, искам да съм при семейството си. Тук съм, защото се налага. Колегите също”, обясни още той.

„Ние започнахме преговори, искаме да ги продължим и да говорим по същество. Но не можем да чакаме много дълго. „Вицовете за МВР не са истина, за полицаите, или поне повечето от тях. Ние разбираме какво е криза”, каза още той.

Представителите на синдикатите обясниха, че са съгласни на известен компромис, ако някой от ведомството излезе да поговори с тях. Разговорите обаче трябва да се проведат преди бюджетът да бъде гласуван. Дотогава протестите на служителите в МВР ще продължат, заканиха се от федерацията.

Полицейските синдикати са готови на компромис но искат разговори
netinfo