Хофенхайм отдалечи Хановер от водачите в Германия с първата си победа
Хофенхайм отдалечи Хановер от водачите в Германия с първата си победа / Reuters

Хофенхайм записа първа победа за сезона в Бундеслигата и то срещу впечатляващ противник – играещият в Лига Европа тим на Хановер 96. На свой терен Хофе се измъкна от трудна ситуация и след като изоставаше в резултата, стигна до крайния успех с 3:1.

За пореден път мачът не започна по най-добрия начин за играчите на Маркус Бабел, които си вкараха автогол в 26-ата минута. Игралият в Щутгарт Матийо Делпиер прати топката неспасяемо към вратата си, а 20-годишният Кьон Кастеелс не успя да реагира.

Все пак домакините показаха дух и изравниха веднага след подновяването на играта чрез американецът Фабиан Джонсън.

Развръзката дойде в заключителните минути на срещата, когато младият Кевин Фоланд се отчете с две асистенции. Първо в 82-ата той подаде към Сеад Салихович, а в добавеното време на срещата повтори упражнението, като този път се разписа Даниел Уилямс.

В другия мач от кръга Вердер и Щутгарт извъртяха зрелищно 2:2, като и двата отбора завършиха срещата с човек по-малко. Домакините от Бремен дръпнаха напред в резултата чрез попадения на дошлия под наем от Челси Кевин де Брюин (23') и Златко Юнузович (34'), но през втората част Мартин Харник (50') и Какау (81') възстановиха равенството. В 87-ата Харник бе изгонен за втори жълт картон, а в добавеното време на мача резервата Асани Лукимя видя червения цвят само след две минути на терена.

По този начин Щутгарт спечели едва втората точка в актива си и след 4 кръга заема предпоследното 17 място. Вердер е малко по-напред в класирането – 11-и с 4 точки.