Тежка катастрофа на „Тракия” с футболни фенове, връщали се от Катуница
Тежка катастрофа на „Тракия” с футболни фенове, връщали се от Катуница / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Тежка катастрофа стана на автомагистрала „Тракия” на 31 км в посока София, има загинал, потвърдиха пред Дарик от полицията. От МВР уточниха, че сигналът за инцидента е подаден около 18.00 ч.

Два автомобила са се сблъскали и са смачкани до неузнаваемост. При сблъсъка двата автомобила са изгорели напълно. Загинал е един мъж, трима са ранени.

По-късно стана ясно, че в едната кола се е возил шефът на фенклуба на „Левски” Владимир Владимиров-Гугутката. Заедно с него в автомобила били Ели Ваташка от БФС и още двама привърженици на футболния клуб.

Четиримата са се връщали от Катуница, където футболни фенове от цялата страна се  събраха на гробищата в селото да почетат паметта на Ангел Петров. Те се ударили в автомобил, който бил спрял в аварийното платно на магистралата без никаква сигнализация.

Жертвата е била в спрялата кола. Ваташка е със счупена ръка, а още един от возещите се в автомобила с нея е в болница със счупени кости. Владимиров и другия по-леко пострадал са били откарани за преглед в болница. Състоянието им е стабилно, без опасност за живота. 

Движението в отсечката, където е станал инцидента, вече е възстановено.